Det är trion Patric Palm, Hans Dahlström och Erik Olofsson som satsar kapital och engagemang i Jason Dainters och Kristofer Klerfalks kontors- och samarbetscenter Base 10.

I dag ligger Base 10 på Klostergatan, men nästa år blir det en flytt till större lokaler.

Bakgrunden till att de tre grundarna av it-företagen Hansoft (som de tidigare sålde) och Favro vill engagera sig i Base 10, beskriver Patric Palm så här:

– I Stockholm har den här typen av co-workingspaces varit oerhört viktig för utvecklingen av techbranschen. Uppsala har samma potential, så nu när Base 10 behöver expandera tyckte vi det var rätt tillfälle att engagera oss, säger Patric Palm.

Base 10 har i dag över 500 medlemmar och en kontorsyta på 1000 kvadratmeter där nya entreprenörer kan ha sitt kontor och/eller samarbeta.

– I Uppsala har det tidigare skapats ett antal av Sveriges största företag inom tekniksektorn. Exempelvis Skype, Klarna och MySQL, men staden har haft svårt att behålla denna typ av talang, säger Jason Dainter.

Problemet vill de lösa genom att skapa större fysiska utrymmen och fler gemensamma träffar för att få till en liknande kultur för så kallade techstart-ups som Stockholm lyckats med.

– Uppsala har blivit framgångsrikt inom innovationssystem för exempelvis life science och energisektorn, men för nya entreprenörer inom techsektorn behöver göras mer av det som Base 10 så framgångsrikt har startat. Därför engagerar vi oss nu i det här, säger Patric Palm.