Som UNT tidigare har berättat är det restaurangen Pong som ska ta plats på entréplanet i det omstridda huset Eldaren i närheten av Centralstationen i Uppsala. Restaurangen finns sedan tidigare på nio platser i Stockholm och expanderar alltså nu till Uppsala.

– Uppsala är Sveriges fjärde största stad och en stad i otrolig tillväxt, därför var det ett väldigt naturligt val för oss när vi beslutade oss för att öppna utanför Stockholm, säger Michael Zhan vd för Pong.

Hur beskriver du ert koncept?

– Pong står för riktigt bra asiatisk mat. Kvalitet och service till ett bra pris.

Nu satsar på buffé, hur skiljer ni er från andra asiatiska buffékoncept?

– Det som skiljer oss från många andra är att vi satsar på kvalitet från början till slut. Våra restauranger ser exempelvis inte ut att vara bufférestauranger utan vi tar hjälp av duktiga arkitekter för att skapa en upplevelse. Uppsalaborna kommer märka att det finns buffé och så finns det buffé, säger Michael Zhan.

LÄS MER: Ny restaurang ska öppna i omstridda huset

För honom personligen handlar det hela om en återkomst till Uppsala. I början av 2000-talet drev han restaurangen Dragon Palace i stan.

– Det känns kul att komma tillbaka till Uppsala och Uppsalarestaurangen blir i princip flaggskeppet för hela koncernen. Det är en av de största enheterna vi öppnat, säger han.

Hur tycker du kroglivet i Uppsala har utvecklats sedan du var här sist?

– Utvecklingen har gått framåt, men ser man just till den asiatiska delen har det inte hänt så mycket, vilket är tråkigt. Det finns några fine dining-koncept, bland annat Miss Voon, men ser man till det segment vi befinner oss i har det stått stilla och därför tror jag det finns ett behov av oss i Uppsala, säger Michael Zhan.

Restaurangen ska öppna under hösten men något exakt öppningsdatum är ännu inte satt.