– Skridskoåkning ingår visserligen inte i inträdesprovet till OD. Men vi ska nog kunna hitta 16 sångare som klarar av att ta sig ut till mittcirkeln, sjunga och åka tillbaka igen utan att skada sig, säger Gustav Alberius, informationsansvarig i OD.

Själv var han bänkad i fjol, men vid lördagens herr- och damfinaler hoppas han få ikläda sig frack och snöra på sig skridskorna.

– Det vore kul att få vara med och sjunga den bästa nationalsången som nationen kan uppbringa, säger Gustav Alberius.

Artikelbild

| Så här såg det ut i fjol när OD laddade tillsammans med Pelle Svanslös och Maja Gräddnos i omklädningsrummet på Studan.

Ett tag såg det också ut som om det skulle bli ytterligare ett framträdande med Uppsalakoppling på Studenternas.

Nyblivna 90-åringen Owe Thörnqvist uppgav i förra veckan för UNT:s reporter att även han tillfrågats om att sjunga på bandyfinalen.

– Om jag kan få OD som doakör kommer jag att sjunga "Vår vid Fyris", en visa som jag skrev till min och Rune Eks första lokalrevy i Uppsala, sade Owe Thörnqvist.

Gustav Alberius skrattar gott när han får höra den nyheten.

– Det är inget jag känner till, men varför inte? Det låter kul.

Nyheten gick dock aldrig att få bekräftad från arrangörerna – och några dagar före finalen kom det slutgiltiga beskedet om att planerna på Owe Thörnqvists medverkan stannat på idéstadiet.

– Tanken var att han skulle sjunga i ett tält med 1 000 minglande personer. Vi tyckte att det lät lite rörigt och att det nog skulle bli svårt att göra ett bra framträdande, så det blir inget, sade Berit Gullberg, sambo med Owe Thörnqvist.