Solen skiner och ett vardagligt lugn råder i Örsundsbro på torsdagsförmiddagen.

Det var efter stängningsdags på onsdagskvällen som två anställda i Ica-butiken konfronterades av tre maskerade och knivbeväpnade män vid lastkajen när personalen hade stängt och larmat butiken.

De två anställda tvingades att öppna dörren och larma av. Sedan försökte de tre männen även att tvinga dem att öppna ett kassaskåp, men det misslyckades och rånarna fick aldrig med sig några pengar (därav har polisen brottsrubriceringen försök till rån).

Artikelbild

| Polisen genomförde en teknisk undersökning på brottsplatsen under torsdagsförmiddagen.

Innan rånarna lämnade brottsplatsen bakbands de två anställda. Polisen larmades klockan 20.14 på onsdagskvällen. Det var en stor rånarjakt i det lilla samhället under kvällen och natten. Polisen sökte med helikopter och hund, men utan framgång.

Polisen genomförde en teknisk undersökning i området kring lastkajen och inne i butikslokalen under torsdagsförmiddagen.

Bara några meter från den utsatta butiken bor Jamal Hussein och Jakraphan Prajongmoon. De tycker att det känns otäckt när de får höra att butikspersonalen till och med hade blivit bunden vid rånförsöket.

– Vi hörde ingenting när rånet pågick. Det är verkligen otäckt. Nu har det varit något här två nätter i rad, berättar Jamal Hussein.

Artikelbild

| Ica i Örsundsbro dagen efter rånförsöket.

– Ja, skottlossningen, när polisen sköt varningsskott hände också alldeles här, säger Jakraphan Prajongmoon och pekar ut över torget.

Även om de två Örsundsbroborna inte hörde själva rånförsöket så kunde de naturligtvis inte undgå att märka av den massiva polisinsatsen med helikopter och polisbilar under kvällen och natten.

Men de är inte särskilt oroliga och känner sig inte heller otrygga i Örsundsbro.

– Nej, det händer inte så ofta sådana här saker här, säger Jakraphan Prajongmoon.