Trots att det bjöds på både värme och sol utomhus var det många som besökte Enköpings företagsmässa även på lördagen.

– Det är ett bra sätt för företagen att visa upp sig och man upptäcker nya saker som man inte visste fanns här i kommunen, säger Marie Ekberg som tillsammans med maken Håkan stannat vid montern hos Johanssons presentaffär för att smaka på juice från en råsaftcentrifug.

– Och så träffar man en massa bekanta som man inte sett på långa tider, konstaterar Marie och vinkar till flera besökare.

Artikelbild

| David Sahi i Enköpings AIF var en av årets två utvecklingsstipendiater. Peter Asplund från Sparbanken delade ut priset.

Olika tävlingar i montrarna, godis och spännande upptäckter lockade både stora och små. Utanför mässhallen visar polisen upp sin verksamhet.

– Det är kul att kolla vilka företag som finns. Jag gillar det lokala, och närproducerat, säger Anna Mårtensson medan sonen Albin, fyra år, får klistermärken av områdespolisen Alexander Wennerqvist.

Albin skiner i kapp med vårsolen när han även får prova att sitta bakom ratten i polisbilen.

Under lördagen delade Sparbanken i Enköping ut sina årliga idrotts- och ungdomsstipendier.

Artikelbild

| Albin Mårtensson, fyra år, fick prova polisbilen tillsammans med områdespolis Alexander Wennerqvist.

– Det är viktigt att stödja ungdomsidrotten i Enköping, och kul att se den utvecklas. Flera av stipendiaterna har blivit framgångsrika, som Kim Amb och Madelene Sagström, säger Sören Silén som tillsammans med Peter Asplund delade ut stipendierna på stora scenen.

Stipendiet till Årets förening på 20 000 kronor gick till O.G.R Karate. Årets ungdomsledare är Håkan Andersson i Åsunda IF samt Jenny Boquist i Enköpings handbollsförening. Årets Eldsjäl är Tjejjouren Hjärtrud och årets två utvecklingsstipendier gick till Christoffer Dahlén i Enköpings Brottarklubb samt David Sahi i Enköpings AIF.