– Flexkonceptet var uppskattat i Göteborg där vi redan byggt 33 radhus som sålde slut på några månader. Även i Mariefred har vi ett pågående flexprojekt där inflyttning i den första etappen kommer att ske i december, berättar Mats Fryxell.

Flex betyder att köparna själva kan bestämma hur många rum de vill ha i sitt radhus. Det finns möjlighet att välja mellan 3-5 rum och kök, den som vill ha extra takhöjd i vardagsrum eller kök kan välja det, och valet påverkar då antalet rum på övervåningen.

– Vi har också två stilpaket att välja mellan, ett varmt och ett ljust, men priset påverkas inte av antal rum eller vilket stilpaket man valt, säger Mats Fryxell.

Artikelbild

| Kvarteret Sjösalen ligger i nordvästra hörnet av Älvdansen, området gränsar i norr av Vanadisvägen.

Priset varierar ändå mellan 2,3 och 2,6 miljoner kronor för de 28 radhusen, men det är tomtstorlek och placering i de tre radhuslängorna som skiljer.

Älvdansen byggs på gammal sjöbotten, och pålning har inlett tidigare och pågående byggprojekt i området. Om även det blivande radhusområdet kommer att kräva pålning vill Mats Fryxell inte uttala sig om, geotekniska undersökningar ingår i projektplanen.

Ännu så länge har Veidekke en markanvisning för radhusen i kvarteret Sjösalen och bygglov för radhusen klart. Beslut om köpeavtal kommer att tas upp i kommunen först i september. Mats Fryxell är inte orolig, enligt mäklarna från Länsförsäkringar har intresset varit stort och några köpare redan anmält sig.

– Det blir en bra blandning av bostadsformer i området, och vi är extra glada för att det också kommer en skola hit, säger Mats Fryxell.