Under sex veckor har cirka 60.000 tippare kämpat med att få så många rätt på Stryktipset som möjligt. Tips-SM är en tävling hos Svenska Spel där det gäller att lyckas bäst i att tippa Stryktipset. Du tävlar med ett 64-raders system (6 halvgarderingar) varje vecka i 6 veckor och dina 5 bästa omgångar räknas. Segraren blir Svensk mästare i tips och kammar hem 300 000 kronor och en resa till London för att se en Premier League-match.

Robin Westerberg prickade in 48 rätt av 65 möjliga och hamnade på plats 70 och blev därmed bäst i Enköping.

– Jag var en hårsmån ifrån 13 rätt i näst sista omgången, men jag åkte dit på en offside i 93:e minuten. Annars hade det sett annorlunda ut. Men det är riktigt roligt att få komma så långt upp, det är där man vill vara, säger Robin.

Artikelbild

Vinnarraden? Här är tipsoraklet Robin Westerbergs 64-raders system till lördagens omgång. Han utlovar ingen vinst, men vem vågar stå utanför?

Robin vill vara noga med att han bara är bäst i Enköping. I Fjärdhundra bor Pontus Lundén som också fick 48 rätt, lika många som Robin.

– Han kom faktiskt före mig fast vi hade lika många poäng, han hade två tolvor och jag hade bara en, det var utslagsgivande.

Robin Westerberg eller Robbansport som de flesta känner honom som är en känd profil i Enköping och syns i de flesta sammanhang när det gäller sport. Han tänker och andas sport all vaken tid på dygnet.

Står han inte på Trögdsvallen i regn sitter han på läktaren i Bahcohallen och kommenterar ESK:s hemmamatcher. Är han inte där är han någon annanstans där det spelas match. Robin har stenkoll på den lokala idrotten, det han inte vet om den är inte värt att veta alls.

Artikelbild

| Sportintresserad. För att lyckas med sin tipsrad behöver man ha ett intresse hävdar Robin.

– När jag var sex år började jag i fotbollsskola, det var då idrottsintresset kom. ESK var som bäst då kommer jag ihåg. Sedan kom hockeyn in i bilden och då blev det mer och mer sport. Nu har jag fullt upp. Jag tänker och pratar sport hela tiden, det går inte att låta bli, säger Robin.

För att lyckas med Stryktipset måste man ha ett intresse hävdar Robin, annars blir det svårt.

– Jag läser tabellen, tittar hur det har gått för lagen och studerar inbördes möten. Jag lägger inte ned så fruktansvärt lång tid på raden, kanske 20-30 minuter. Storlagen har jag ganska bra koll på och vet vilka lag som de trivs eller inte trivs med att spela mot.

Det blir inget firande för Robin efter den fina placeringen i Tips-SM - han har redan siktet inställt på nästa år.

– Jag har spelat Tips-SM i fyra år och har blivit bättre och bättre - nästa år siktar jag mot toppen.

Andra i vårt närområde som placerade sig i topp på sin hemort var: Peter Frankl i Bålsta som fick 47 rätt, Lars Lind i Grillby som fick 42 rätt och André Olsson i Skokloster som också fick 42 rätt.