26 UF-företag från Westerlundska Gymnasiet (Ung företagsamhet) fanns på plats när Sparbanken i Enköping gav dem möjlighet till en så kallad julmarknad, för att visa upp sina produkter och sin verksamhet.

– UF är viktigt för oss. Det här handlar lite om nästa generations välfärd. UF är också det som Sparbanken i Enköping sponsrar mest, säger Magnus Bromark, vd för Sparbanken i Enköping och dessutom ordförande för UF i Uppsala län.

Sparbanken och UF har ett starkt och nära samarbete.

Artikelbild

| Aciro-Emilia Didi och Hanna Andersson driver Pawsnack AB.

– Det här är ett bra tillfälle för eleverna att visa upp sig, och öva på att möta kunder och lägga fram sin pitch om just sitt företag. Vi har sett flera exempel på hur viktigt det är med UF-verksamhet. Alla kanske inte blir företagare och entreprenörer, men många blir väldigt företagsamma och lär sig mycket av det. Vi har väldigt många duktiga UF-företag i både Enköping och Bålsta, säger Magnus Bromark.

Förutom att lära sig att jobba fram en idé och bilda företag jobbar eleverna mot målet som Årets UF-företag, där finalen avgörs i Uppsala i mars.

Bland företagen som fanns på plats i Sparbanken åtrfanns bland annat Pawsnack AB, där Aciro-Emilia och Hanna Andersson gör ekologiskt och hälsosamt hundgodis.

– UF är ett steg in i vuxenvärlden, och det har varit väldigt lärorikt att jobba med. Vi har fått väldigt god respons på vår idé, många hundägare vill ha nyttigare hundgodis för det är väldigt många hundar som lider av övervikt, säger de.