I januari förra året blev en polispatrull som befann sig i Sävja kontaktad av en man i 30-årsåldern som uppgav att han hade blivit påhoppad av ett gäng killar. Efter hundspårning fick poliserna fatt på två killar. Mannen som hade tagit kontakt med patrullen kunde peka ut en av killarna som en av dem som hade misshandlat honom.

När saken har utretts har det visat sig att mannen hade kommit i kontakt med två tjejer i 18-årsåldern i Enköping och att mannen efter ett tag hade börjat skicka sms med sexuell innebörd till tjejerna. Enligt tjejerna så tog de illa vid sig av meddelandena och har diskuterat hur de skulle få mannen att sluta.

Tjejerna har nu dömts till ungdomstjänst av Uppsala tingsrätt för att ha lurat med sig mannen till Sävja och för att tillsammans med några killar ha planerat misshandeln.

Fyra killar har dömts för misshandel och tjejerna för anstiftan av misshandel.

"Sammanfattningsvis menar tingsrätten att det utifrån vad som framkommit vid förhören med de inblandade är ställt bortom varje rimligt tvivel att de gemensamt och i samråd gjort sig skyldiga till misshandel på så sätt åklagaren påstått."