Food trucks, eller mobila matvagnar som de heter på svenska, är sedan tidigare ett pågående projekt i Knivsta kommun. Flera partier har arbetat för att få de rullande matvagnarna till de centrala delarna i Knivsta. En enig samhällutvecklingsnämnd beslutade i måndags om en taxa för arbetet att ta fram regler och rutiner för att möjliggöra uppställning av mobila matvagnar i kommunen. Samhällsförvaltningen ska nu undersöka möjliga platser för dem – för att inte konkurrera ut redan befintlig restaurangverksamhet.

– Vi ser att det finns ett intresse för mobila matvagnar att komma hit, vilket kommunen tycker är bra, säger Thor Övrelid (M), ordförande i samhällsutvecklingsnämnden i Knivsta.

Ett glädjande besked för Kristdemokraterna som varit aktiva i frågan.

– Vi vill få ett mer levande stadsliv i kommunen, öka utbudet av mat, kultur och olika influenser. Vi tror också att mer liv och rörelse skulle bidra till ökad trygghet i områden vid gatukorsningar och liknande där det är mörkt på kvällar och nätter, säger Pontus Lamberg, gruppledare för KD i Knivsta.

När kommer det att finnas mobila matvagnar i Knivsta?

– Förhoppningsvis kommer vi att se några mobila matvagnar redan till sommaren i centrala Knivsta. Det är först nu efter att vi tagit beslut om taxan som arbetet kan börja. Det är ett positivt förslag men vi måste samtidigt titta på att det kan kombineras med redan befintlig verksamhet, säger Thor Övrelid (M).