I Uppsala finns ungefär 500–600 poliser i tjänst. Regionpolischef Carin Götblad säger att hon inte skulle ha problem att sysselsätta dubbelt så många poliser redan nu.

– Vi arbetar i en händelsestyrd verksamhet och alla delar av verksamheten behöver utbildad personal. Polisyrket lockar visserligen många sökanden och i dag går det cirka sju sökanden på varje utbildningsplats. Men det räcker inte, säger Carin Götblad som berättar att bara 800 av de sökande till utbildningen kom in på de 1 000 utbildningsplatserna som fanns.

– Uppsala är Sveriges fjärde stad och när vi pratar om brott som är aktuella nu så hamnar Uppsala på fjärde plats med elva skjutningar i år. Vi behöver poliser som kan hantera den utvecklingen. Det kommer ta fem år att nå regeringens mål om 10 000 nya poliser i landet till 2024. Jag tycker inte att man ska tveka att söka sig till polisyrket, säger Carin Götblad.

Artikelbild

| Arne Bertilsson, aspirantansvarig i Uppsala, vill locka fler att söka sig till polisyrket.

Arne Bertilsson, aspirantansvarig i Uppsala, försöker med olika informationsinsatser öka intresset för polisutbildningen.

– Vi bjuder vid två tillfällen under november in till informationsmöten i Tierp och Uppsala där man kan träffa både en yngre och en äldre polis och prata om polisyrket. Det hoppas jag ska öka intresset för jobbet, säger Arne Bertilsson.

Filip Rehnqvist, är aspirant från utbildningen i Växjö. Han drömde redan som barn om att blir polis. Efter att ha jobbat med vård av unga sökte han sig till polisutbildningen.

– Jag känner att jag vill hjälpa till och göra skillnad. Jag har stor respekt för arbetet och är medveten om riskerna med jobbet, säger han. Han ser sig inte som särskilt modig, men tror att respekten för jobbet och tryggheten hos mer erfarna kolleger ska göra det så säkert det kan bli.

Artikelbild

| Aspiranthandledare Jenny Rönnelöw träffar polisaspirant Filip Rehnqvist var 14:e dag för att prata om vad som hänt under veckorna som gått.

eva.hellberg@unt.se