I UNT skrev vi att polisen börjar med en mjukare taktik för att få bukt med kriminaliteten i Uppsala. Kriminella bjuds in till pizzakvällar, armbrytning och en chans att få åka med i polisbilen.

24 Uppsala skrev att Uppsala kommun helt skulle totalförbjuda kött på skolorna i kommunen. Utöver att "veganmat är bättre" uppgavs det även att eleverna från och med årskurs 6 kommer att betygsättas baserat på vilken klimatpåverkan de bidrar till.

Ska Stadshuset bli ett parkeringsgarage? Det uppgav i alla fall P4 Uppland som rapporterade att det fanns ett förslag på att Uppsala kommun skulle flytta från stadshuset till Rådhuset efter Rådhuskompaniet AB:s konkurs och att det tomma Stadshuset då skulle bli ett parkeringshus.

SLU valde att ta aktiv ställning mot hundägare som inte plockar upp bajs. Med ny DNA-teknik ska man spåra hundarna så att rättvisa kan skipas.

Furuvik hintade om att återinföra de populära radiobilarna som togs bort 2011. Men för att köra måste man uppvisa giltigt körkort.

Bilåterförsäljaren RA Motor hade en stor helsidesannons i UNT där man erbjöds ta med sin egen bil och krocktesta den gratis. Om bilen nu inte klarade testet fanns det lyckligtvis flera bilar i lager.

Greta Thunbergs framgångsrika klimatstrejkande har uppmärksammats över hela världen. Men under första april verkade strejken vara över då hon gick ut på Twitter och skrev: "Efter att ha pratat med så många av våra ledare har jag insett att de har kontroll på klimatkrisen, de förstår allvaret och är redo att agera".

Till följd av att EU röstade igenom Artikel 11 och 13 utannonserade teknikföretaget Webhallen att man aktivt tar ställning mot EU. Därför meddelade Webhallen att man köpt upp ett åländskt företag på ön Märket som utropat suveränitet och därmed inte styrs av EU. Från Grisslehamn kommer man gräva en tunnel där man kan skicka "dank memes" (roliga bilder på internet).

Reseföretaget Apollo höjer lyxen på resan med tillägget "Live a little". Där får resenären möjlighet att anlända till sin destination med fallskärm och dejta "en local".

Skistar meddelade att man skulle bygga en 45 kilometer lång gondol mellan Sälen och Trysil.

Gröna Lund och Loka gjorde gemensam sak och meddelade att man lanserar en dryck med kolsyra som ska fånga känslan av G-krafterna vid Gröna Lunds attraktioner.