Det var vid 20.30-tiden under lördagskvällen som polis kallades till en livsmedelsbutik i Sävja efter att personalen utlöst ett överfallslarm. En maskerad man var inne i butiken och bråkade samt krävde pengar av personalen. Då personalen nekade avlossade han ett skott med något form av vapen. Vapnet var dock ej riktat mot personalen.

– Vi vet att det är ett vapenliknande föremål. Överlag är det svårt att få vittnesuppgifter kring vapen då målsägande ofta blir chockade. Men det avlossas ett skott i butiken som vi hittat spår efter, säger polisens presstalesperson Linda Wiberg.

Mannen sprang därefter från platsen medan flera polispatruller och hundpatruller kallades till området för att söka efter mannen.

– Efter vittnesuppgifter kunde vi spåra mannen till en lägenhet i närområdet och där skedde gripandet utan dramatik, säger Linda Wiberg.

Mannen som uppges vara i 20-årsåldern anhölls senare av åklagare för försök till grovt rån.

Polisen uppger att ingen person skadades i samband med händelsen. Livsmedelsbutiken i Sävja är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning som ska ske under söndagen.