Klockan 16.44 på lördagseftermiddagen fick polisen larm om en skottlossning som ska ha inträffat i en mindre park mellan Almqvistgatan och Atterbomsgatan i Gränby.

Den skjutne mannen fördes till Akademiska sjukhuset. Det har dock inte gått att få fram några uppgifter om hur allvarligt skadad han är.

– Vi rubricerar händelsen som misstänkt mordförsök, uppger Johan Sohlberg, befäl vid Regionledningscentralen i polisens region Mitt.

Artikelbild

Har ni någon misstänkt?

– Inga kommentarer, säger Johan Sohlberg.

En poliskälla uppger att den skottskadade mannen inte påträffades i parken. Istället ska han ha ringt polisen från en annan adress och berättat att han blivit beskjuten, varefter han fördes till sjukhus.

Till en början ville mannen inte samarbeta med polisen men under lördagskvällen medverkade han i ett förhör. Vad han sa i förhöret är dock oklart.

Artikelbild

Polisen spärrade av grönområdet mellan de båda gatorna för en teknisk undersökning. Genom spårning med hund uppges polisen ha hittat en pistolkula i området.

Raul Toro som bor alldeles intill den avspärrade parken berättade att han var ute och klippte gräs när han hörde två knallar.

Artikelbild

– Det lät ungefär som när cykeldäck exploderar. Men jag tänkte inte så mycket på det förrän det kom hit flera polisbilar, sa Raul Toro.

Personer som bor på gårdarna runt den avspärrade parken samlades och pratade om det som hänt. De lämnade vitt skilda bilder av hur det är att bo i området.

Artikelbild

– I allmänhet är det lugnt här, sa Christoffer Lidström som bor på Almqvistgatan och har en uteterrass helt nära det aktuella parkområdet.

Trots den förmodade skjutningen känner han sig inte otrygg där han bor.

Artikelbild

– Man har ju vant sig vid att det ibland inträffar skjutningar i Sverige. Det har blivit så mer och mer, det är en tråkig utveckling, framhöll Christoffer Lidström.

Nairin, som inte vill ha sitt efternamn i tidningen, berättade att hennes lägenhet ligger i närheten av parken.

Artikelbild

| Polisen spärrade av den här parken mellan Almqvistgatan och Atterbomsgatan i Gränby.

– Jag har två barn. Vågar jag släppa ut dem i parken efter det som hänt idag? Jag är orolig.

En man som passerade platsen menade att den här delen av Gränby blivit "en katastrof".

Artikelbild

| Polisen genomförde spårning med hund, bland annat längs Bellmansgatan.

– Många av de som bor här är arbetslösa eller kriminella, hävdade han.

En man i 30-årsåldern som ville vara anonym höll med om att situationen försämrats men menade ändå att området är välfungerande.

Artikelbild

– Jag har bott här i 28 år. Det har alltid varit lugnt, i alla fall fram tills för ett år sedan då det blivit en del gängbråk.