– Det är jätteroligt att vara nominerad till det här priset. Vi har ett väldigt bra samarbete med Samhall, säger Yvette Pierrou, värdskapsutvecklare på Swedavia, som sköter driften av Arlanda flygplats.

Städningen på flygplatsen sköts av Samhall. Och att det är rent och fint på Arlanda, det är inte att förringa, menar Yvette Pierrou.

– Vi brukar säga det till de anställda att om vår flygplatsdirektör tar ledigt i fyra veckor så flyter allt på ändå. Men om terminalerna inte städas på fyra timmar, då skulle vi nästan behöva stänga igen, säger hon.

För att visa att personalen från Samhall fyller fler funktioner än att städa har man inrättat en så kallad värdskapsutbildning. Där får de lära sig att det är viktigt att hälsa på besökare, och ofta får personalen visa resenärer vägen.

– Vi kommer gemensamt fram till vad som är värdskap för dem. Det ska inte komma uppifrån utan vara något som vi jobbar fram tillsammans, säger Yvette Pierrou.

Yvette Pierrou trycker på att personalen talar många olika språk och har olika typer av kompetenser.

– Vi har tagit fram namnbrickor där det är tydligt vilka språk de anställda talar och så anordnar vi en talangjakt. Det är viktigt att visa att "vi är Arlanda", att jobba fram en gemenskap.

Förra året fick Yvette och hennes kollegor ett hederspris i Samhalls tävling "visa vägen", och i år har de alltså en ny chans att få pris för sina insatser.