Det var i december förra året som polismannen dömdes för ofredande samt olovlig körning. Detta efter att han vid ett tillfälle i mars kört bil trots att hans körkort hade blivit återkallat efter en händelse tidigare samma år, en händelse som han däremot friades för av tingsrätten.

LÄS MER: Uppsalapolis körde rattfull

LÄS MER: Uppsalapolis frias för rattfylleri och smitning

År 2015 dömdes mannen även för olaga hot. Under ett telefonsamtal ska polismannen ha hotat att köra över en kollega och andra anställda vid polisen. Dessutom ska han vid ett annat tillfälle samma år kontaktat länskommunikationscentralen och uppgett att han var befäl för att försöka få fram uppgifter om en ägare till en bil han planerade att köpa.

LÄS MER: Polis döms för hot mot kollega

Polisens personalansvarsnämnd har nu inlett ett förfarande om att eventuellt skilja polismannen från sin tjänst. Nämnden pekar bland annat på två lagakraftvunna domar på två år som anledning.

Mannen har sedan 2013 genomgått rehabiliteringsåtgärder på grund av ohälsa. Han själv har uppgett att det som hänt helt är kopplat till hans sjukdom och att polismyndigheten inte uppfyllt sin rehabiliteringsskyldighet.