I november greps en ordningsvakt för att ha snattat i en Uppsalabutik.

När mannen stoppades av väktare var han iklädd uniform och arbetade i den aktuella butiken. I hans fickor hittades godis och ett par handskar.

Vaktens förklaring är att han såg en kvinna som uppträdde märkligt i butiken. För att hon inte skulle tro att han, trots uniformen, var i tjänst stoppade han på sig lite godis innanför västen.

Han hävdar att han lade tillbaka godiset när hans bevakning av kvinnan inte gav något resultat.

Därefter fick han syn på en man som även han agerade misstänkt. Utan att tänka på saken tog han ett par handskar som han dock strax därefter återlämnade inne i butiken.

Utanför entrén greps ordningsvakten av väktare som plockade fram handskarna och godiset ur hans fickor.

Enligt ordningsvakten måste väktarna ha placerat varorna där.

Förutom snatteri åtalas ordningsvakten för våldsamt motstånd. Orsaken är att han ska ha försökt slita sig loss i samband med gripandet.

Enligt ordningsvakten hade han kort innan händelsen utsatts för ett hot. När väktarna tog tag i honom blev han så rädd att han sprang för livet.

Vid gripandet fråntogs mannen sitt förordnande som ordningsvakt. Mannen har överklagat åtgärden till förvaltningsrätten och begärt att återfå förordnandet.

Domstolen konstaterar att mannen uppträtt olämpligt, bland annat genom att knuffa undan en vakt som grep honom, och han ska därför tills vidare inte få arbeta som ordningsvakt.