När tidningen når 18-åringen har han precis vaknat vid 10.30-tiden. Förberedelserna inför tv-programmet Let's dance, som varje fredag lockar en miljonpublik, är minst sagt rigorösa – och tar på krafterna.

– Jag tränar intensivt med min danspartner Linn Hegdal varje dag, det brukar bli tre till fyra timmar, säger Lancelot Hedman Graaf.

Hur ser du på din medverkan?

– Det ska bli kul, men jag har aldrig varit så nervös tidigare i hela mitt liv som inför det här.

Vad är det som gör dig nervös?

– Det är mer det att jag och helt och hållet har klivit ur min comfort zone. Det här är något helt annorlunda, och snart gör jag det inför hela Sverige, så det är klart att jag är nervös.

Hans mamma Magdalena Graaf har tidigare deltagit i programmet, men tvingades avbryta på grund av en hjärnblödning 2009. Det har dock inte skrämt sonen från att delta tio år senare.

– Hon har inte gett mig så mycket råd, utan har mer berättat hur det funkar, att det är kul att lära sig dansa och att det är vidrigt att gå in i livesändning, säger Lancelot Hedman Graaf.

Vad har du för mål med tävlingen?

– Det är alltid kul att vinna, men jag fokuserar mest på att göra så bra jag kan, och går det inte hela vägen så gör det inte så mycket, även om det vore roligt.

Det var efter att pappan, fotbollsmålvakten Magnus Hedman, avslutat karriären som familjen flyttade till Sigtuna. Lancelot Hedman Graaf var då i sju-åttaårsåldern. Under de här åren separerade föräldrarna.

Under en episod i den egna tv-serien "Lance vs Livet" berättade Lancelot Hedman Graaf att han rev ned löpsedlar och gömde tidningar på Pressbyrån när skvallertidningarna härjade som värst.

– Det där har jag redan pratat så mycket om, så det vill jag inte gå in på mer, säger han.

Hur ser du tillbaka på tiden i Sigtuna?

– Jag har en massa fina minnen därifrån, det är ju halva min barndom som jag levde där. På den tiden var det mycket aktiviteter. Det blev mycket fotboll, först med Sigtuna IF och sedan med AIK dit jag pendlade. Sedan körde jag mycket skateboard och trixade med skidor.

Har du kompisar kvar från den tiden?

– Jag har jättemycket kompisar från Sigtuna. Ibland åker jag ut och hälsar på, men oftast syns vi inne i stan. Jag hoppas att de hejar på mig nu i Let's dance.

Mamman Magdalena Graaf träffade senare en ny man och flyttade till Djursholm. Då var Lancelot Hedman Graaf i tolvårsåldern och flyttade med.

– Det är ungefär samma grej att bo där, men att det är närmare in till stan, säger han.

Let's dance har premiär i Tv4 fredagen 22 mars.