Sammanlagt handlar det om 46 bilder som ryms i utställningen, där en del består av detaljrika bilder på flygplan och en annan del på motiv från flera av de destinationer han har varit på i form av yrket som flygvärd.

Inspirationen till att börja fotografera just flygplan fick Sollentunabon – och Arlandastationerade – Ulf Andersson för fem, sex år sedan.

– Fotointresset har alltid funnits där, och så flyger man mycket i det här jobbet. I början blev det mycket shopping mellan flygningarna eller att man bara låg på hotellrummet. Och i "hotelldöden" ville jag inte hamna. Och då bestämde jag mig att börja fotografera flygplan, säger Ulf Andersson.

Artikelbild

| Ulf Andersson.

– I det här jobbet har jag haft en unik möjlighet att fotografera flygplan ur ett annat perspektiv, som en arbetares perspektiv och lite mer inifrån jämfört med till exempel planespotters. Det är mycket detaljer som jag har fångat, fortsätter han.

Att han nu ställer ut på Sigtuna kulturgård kom till av en slump.

– Jag hade besök av en kvinna hemma i min trädgård, då jag även ritar och designar trädgårdar och har min trädgård som en visningsträdgård, och då var hon från Sigtuna kulturgård. Då började vi prata foto, och så fick hon syn på foton. Då sa hon att hon gärna ville ställa ut dem, och på den vägen är det.

Samtidigt som Ulf Andersson ställer även guldsmeden Veronica Appelgren-Rodriguez, från Märsta, ut på Sigtuna kulturgård från och med 30 mars, Hon visar bland annat upp smycken med anknytning till inkakulturen.