Sammanlagt handlar det om 29 Svanenmärkta radhus, som vardera innehåller 92 kvadratmeter med tillhörande grönytor med inspiration hämtat från den brittiska trädgårdsstaden. Bostadsköparna kommer även att ha tillgång till ett gemensamt växthus samt båtplats vid en ny marina. Byggtiden är satt till ett år.

– Här har vi yteffektiva radhus där man får sin egen tomt och trädgård med gemensamma ytor mellan husen. Vi tror mycket på att skapa bra grannskap där de som bor faktiskt kan trivas, säger Fredrik Hemborg som är Sverigechef på Bonava som bygger radhusen.

Priserna på husen varierar mellan 2 975 000–3 525 000 kronor. Avgiften är satt till 4 178 kronor. Försäljningen har varit i gång ett tag. Hittills har 5 av de 29 husen sålts, enligt Bonavas hemsida.

Artikelbild

| Husens design har hämtat inspiration från den brittiska trädgårdsstaden.

– Vi tycker att vi har fått ett bra gensvar av marknaden. Vi har sålt ett antal hus och har visningar regelbundet, säger Fredrik Hemborg.

Du har gått hopp om att sälja slut på radhusen innan inflyttningen?

– Det är min absoluta förväntan. Vi tycker att vi har en bra produkt, där vi framförallt vänder oss till barnfamiljer.

Under tisdagen togs det första spadtaget där bland annat kommunalrådet Olov Holst (M) deltog.

Artikelbild

| Sigtunas kommunalråd Olov Holst (M) deltog vid spadtaget tillsammans med Bonavas Sverigechef Fredrik Hemborg.

– Det var en något kylig, men trevlig tillställning. Ett spadtag slås endast av att dela ut nycklarna till glada och nöjda bostadsköpare när vi är färdiga.

Bonava bygger – vid sidan om radhusprojektet i Steninge slottsby – även nytt vid Sigtuna stadsängar.