När Sofia Petersson hoppade upp och sköt in 16–9 med knappt två minuter kvar av första halvlek var det Skånelas största ledning dittills i matchen. Men två mål från Eslöv gjorde att bortalaget minskade avståndet till halvtid.

– Vi stod för en rejäl urladdning underhela matchen och det var jättekul att spela. Vi hade ett väldigt go i laget och alla spelade på sina bästa sidor, säger Sofia Petersson.

När sedan Moa Andersson satte Skånelas tredje raka mål i början av den andra halvlek var ledningen tillbaka till sju mål, 23–16.

Artikelbild

– Det var en fantastiskt skön seger och vi spelade verkligen som ett lag. Vi spelar inte såhär om inte alla bitar är på rätt plats och vi var väldigt sugna på att spela, säger Moa Andersson som blev lagets bäste målskytt med nio fullträffar.

Två andra mål av vänstersexan innebar att Skånela behöll sin ledning som aldrig krympte till mindre än fem mål.

– Vi står för en fantastisk prestation och gör säsongens bäst insats. Vi har jobbat för det här i 51 veckor och har väntat länge på den här dagen, säger Fredrik Söderberg, Skånelas tränare.

Vad gjorde att ni vann matchen?

Artikelbild

– Vi gjorde väldigt få tekniska fel och det gav oss chansen att straffa dem. Jättebra försvars- och målvaktsspel som alltid är vår nyckel. En riktigt skön seger.

Till slut vann Skånela med 29–24 och har skaffat sig ett övertag inför den andra matchen.

– Vi hade inget att förlora i dag eftersom vi möter ett elitserielag och det är lite förvånande att vi vinner med så många mål, men vi vet om att vi kan spela riktigt bra handboll om allt stämmer, säger Sofia Petersson.

Andra kvalmötet spelas på lördag nästa helg i Malmö och om Skånela vinner då är de klara för SHE. Annars väntar en tredje och avgörande match.

– Det ska bli kul. Nu vet vi att vi kan vinna så det är bara att åka ned dit och köra för fullt, säger Sofia Petersson.