Förra säsongens kval till Handbollsligan mellan Skånela och Önnered bjöd på stor spänning.

Efter fyra matcher stod det klart att Önnered spelar i högsta serien nästa säsong medan Skånela återvänder till herrallsvenskan men kan se tillbaka på en stark säsong.

Försäsongen inför den kommande säsongen har påbörjats och fortsätter gemensamt till 28 juni med fokus på styrka och kondition.

Artikelbild

Sedan väntar individuell träning innan de gemensamma träningarna återupptas igen i början av augusti.

– Det blir mycket styrka och kondition nu i början men vi kör lite alternativ träning som brottning och annat för att det inte ska bli för enformigt eller tråkigt. Det är inte så mycket handboll nu så man längtar tills den börjar i augusti, säger Jimmy Karlsson, huvudtränare i Skånela.

Flera spelare som bland annat lagkaptenen Isak Nielsen, Yosef Rahali och Robert Ladan har förlängt sina kontrakt. In har Anton Selander från Kungsängen i division 1, Marcus Lennernäs från Uppsala HK och Ola Pewik från AIK kommit.

Tillbaka i laget är även Marcus Nilsson som inför säsongen 2018/19 avslutade sin karriär på grund av en knäskada men nu är tillbaka mellan stolparna.

– Jag tycker truppen ser bra ut med killarna som kommit in, juniorerna som flyttats upp och spelarna som är kvar. Sedan har vi kanske inte värvat klart helt utan söker efter spetskompetens men där får vi se vad som händer, säger Jimmy Karlsson.

Spelare som lämnat är bland annat är Fredrik Olsson som är klar för Lugi i Handbollsligan efter fyra säsonger i Skånela som spelmotor, Iris Ganebegovic, Rasmus Nilsson och Jesper Byström som alla avslutat sina handbollskarriärer.

– Det är rutinerade spelare med många år på nacken och det är klart att det blir tufft att ersätta dem. Vi har fyllt på med skyttekraft i Ola (Pewik) som vi hoppas gör minst lika många mål i allsvenskan som i handbollsligan och Anton (Selander) som gjort det bra i division 1. Vi har även många unga spelare som kommer underifrån och knackar på dörren. Vår förhoppning är att de ska växa in i det och de är i åldern där det kan hända mycket i utvecklingen, säger Jimmy Karlsson.

Förra säsongen fick unga spelare som Simon Lindberg och Gustaf Näslund mycket speltid och till nästa har David Källemyr (mittsexa) flyttats upp från utvecklingslaget och i truppen finns även bland annat Isac Wallin och Axel Åhlin-Andersson.

Nyligen blev det klart att premiären sker 14–15 september på bortaplan mot Kungälv.

– Det är flera unga killar som verkligen kan ta kliv och göra bra ifrån sig nästa säsong. Vår målsättning är att slåss i toppen av tabellen igen, sedan får vi se om det blir i absoluta toppen eller strax under den men vi vill vara med där och fajtas, säger Jimmy Karlsson.