På lördag arrangeras sjätte upplagan av Brännplattan Open av Skånela IF i samarbete med Magasinet Märsta. Turneringen spelas som vanligt utomhus på gräsplanerna vid Vikingahallen och utser Sigtuna kommuns bästa brännbollslag.

– Tanken är att det ska vara en festlighet under en dag med härlig stämning och roligt spel. Turneringen har varit uppskattad genom åren och det är många lag som brukar komma tillbaka eftersom de tyckte det var roligt att spela och umgås, säger Fredrik Söderberg Wernheim på Skånela.

De deltagande lagen består av tio spelare ute på planen men man kan vara fler i truppen.

Arrangörerna siktar på cirka tolv lag och det verkar uppnås.

– Anmälningarna har duggat in tätt och det brukar vara ungefär hälften företag och hälften kompisgäng som är med. Många ser dagen som en möjlighet för lite av en "reunion" då man kan träffas, ha kul tillsammans och spela lite brännboll, säger Fredrik Söderberg Wernheim.

Brännplattan Open återupplivades 2018 efter tre års frånvaro och då deltog 16 lag. Vinnare inför cirka 300 personer i publiken blev laget FG1.

Spelare från Skånelas dam- och herrlag jobbar som domare och funktionärer under dagen och på turneringen finns DJ och mat till försäljning på plats och efter turneringen arrangeras efterfest.

– Vi hade lite tidsbrist vissa år och kunde inte arrangera Brännplattan men det var jättekul förra året och vi fick härlig respons. Det är alltid roligt när olika människor samlas för att umgås och ha roligt. Ju fler lag vi blir desto roligare, säger Fredrik Söderberg Wernheim.