Med sex sekunder kvar av matchen fick Skånela straff mot Eskilstuna när det stod 26–26. Moa Andersson klev fram med chansen att avgöra och hon satte bollen i mål.

– Det blev lite onödigt spännande på slutet efter att det kändes som att vi hade en komfortabel ledning i andra halvlek. Men Eskilstuna ville annat och vi blev stressade när de klev upp i ett offensivt försvar samtidigt som vi slarvade lite framåt, säger Fredrik Söderberg, huvudtränare i Skånela.

Därmed vann Skånela med uddamålet efter att ha lett under större delen av matchen. Med drygt tio minuter kvar att spela satte Moa Andersson 24–18 – även det på straff – men Eskilstuna kom tillbaka innan samma spelare avgjorde i slutsekunderna. Totalt stod kantspelaren för elva mål – överlägset flest i laget.

– Hon var säkerheten själv från straffpunkten och det är riktigt skönt att åka härifrån med två poäng, säger Fredrik Söderberg.

Därmed tog Skånela – där Anna Nygårds och Maja Wiklund var tillbaka efter skada – sin tredje raka seger och hänger med i toppstiden efter sex omgångar.