Det var nära men Skånela räckte inte riktigt ända fram. När det var drygt tre minuter kvar av matchen stod det 19–19. Det blev en riktig rysare, men under de knappt två återstående minuterna lyckades AIK göra två mål och Skånelas chans att slippa kvala var borta.

– AIK var värda den här segern. De visade större hjärta än vi gjorde, säger Fredrik Söderberg, huvudtränare i Skånela efter matchen.

Motståndarlaget ägde matchen redan från start. Under de första sju minuterna lyckades Skånela hålla undan men sedan drog AIK iväg, genom många kontringar och ett överlägset anfallspel.

Artikelbild

| Tufft motstånd. Skånela fick möta ett tufft motstånd i matchen mot AIK.

Första gången Skånela var med i matchen var efter andra timeouten i första halvlek. Man låg under med 4-9 och lyckades få in tre mål på raken, men kom ändå inte ikapp. I halvlek stod det 8–11.

– Vi hade bra försvar men det gick trögt framåt, säger Fredrik Söderberg.

Han vill se en attitydförändring bland spelarna. Att vara villig att offra sig mer och ta chanserna som finns där.

– Vi behöver bli bättre på kontringar och att våga gå genom luckorna.

Artikelbild

| Kontringar. Motståndarna AIK var blixtsnabba att kontra och Skånela fick jaga mycket i allsvenskans sista omgång.

Skånela fick jaga mycket mot AIK. Man visade ett starkt försvarspel, men det är just i anfallsspelet och avsluten man inte räckte till.

– Just nu känns det så himla surt. Vi gör deras målvakt jättebra genom att skjuta mitt på så hon får rädda, säger Moa Andersson, Skånela, efter matchen.

Artikelbild

| Time out. Efter andra timeouten in första halvlek skedde en tydlig förbättring i Skånelas spel, men det räckte inte för att vända matchen.

Hon lyckades ändå få in sju mål på AIK:s målvakt Jenna Lohi Peltola som framstod som en mur under matchen. Hon menade att de inte hade underskattat AIK men mycket passfel och slarv gjorde att Skånela förlorade den här chansen.

Nu väntar först en kvalmatch mot ett division 1-lag och där är det bäst av tre matcher gäller. Det krävs två vinster för Skånela i kvalet för att de ska få stanna kvar i allsvenskan.

Artikelbild

| Anfallsspelet. Skånela kämpade bra men hade behövt ett starkare anfallsspel för att klara AIK.

– Nu är det bara att ladda om inför kvalet och visa att vi hör hemma i allsvenskan, säger Moa Andersson