Det är ett tajt schema i kvalserien. Redan 13 timmar efter att Almtunas spelare lämnade Gränbyhallen efter förlusten mot Vita Hästen är det dags att åka till Kristianstad för nästa omgång. Klockan elva på fredagsmorgonen rullar bussen. Och i ett besviket Almtuna så är det en bra lösning.

– Ja, det är skönt. Det är match på lördag igen, träning under fredagsmorgonen och sedan buss direkt. Det ska bli kul att lira igen, man är revanschsugen, säger Almtunas enda målskytt Tobias Liljendahl.

Matchen under lördagen blir viktig. I och med förlusten mot Vita Hästen leder Almtuna visserligen fortsatt kvalserien på nio poäng, men Norrköpingslaget gick i och med segern upp på lika antal och bakom skuggar just Kristianstad efter sin seger mot Tranås.

– Vi har satt oss i en bra situation. Hade vi vunnit mot Vita Hästen hade det sett ännu bättre ut, men vi leder serien och ska se till att lösa det, säger Liljendahl.

Han gjorde Almtunas enda mål i ett powerplay i början av den tredje perioden då han fick stå fri framför målet och elegant lyfta in en backhand.

– Jag kände att jag fick en halvmeter framför kassen och hittade en lucka där. Det var skönt att få göra mål, men tyvärr hjälpte det inte. Den satt väl ganska bra, men det är ganska tröstlöst när man torskar matchen.

Varför förlorade ni i dina ögon?

– Vi tog för många utvisningar, det kändes som att vi spelade boxplay nästan hela andra perioden och då är det svårt att vinna hockeymatcher. Sedan gjorde vi bara ett mål framåt och det håller inte på hemmaplan, säger Liljendahl.