Med två backar skadade har Almtuna fått skola om Jacob Svensson från forward. Svensson har gjort det så bra att han kan bli kvar där. Men då saknas det på annat håll och för tillfället spelar man med de spelare man har tillgängliga. Laget är skadekänsligt.

– Vi har gått på ganska få forwards under säsongen. Nu är visserligen Victor Rollin-Carlsson tillbaka men då är i stället Alexander Bjurström sjuk, säger Björn Danielsson som nu intensivt följer många matcher i olika ligor där det finns ett antal spelare som man följer med intresse. Och det handlar alltså om en forward.

Vilka ligor handlar det om?

– Vi tittar i division I, i utkanten av SHL och lite i norska ligan. Det är nån i Tyskland vi följer, säger Danielsson som tror att man efter jul kan få sen en del brutna kontrakt för spelare som på sina håll fått lite istid och att de kan hamna i allsvenskan.

– Men det är bara en gissning.

Sent in under förra säsongen valde Almtuna, då högt upp i tabellen, på att värva in KHL-meriterade finländaren Masi Marjamäki. En sån förhållandevis dyr värvning är inte aktuell nu om man får tolka Ais sportchef.

– Det var speciella omständigheter då när vi sålde "Ludde" (Ludvig) Nilsson till Brynäs, säger Danielsson.

– Dyker rätt kille upp kan vi slå till, fortsätter Danielsson som dock betonar att det inte handlar om någon panik.

Almtuna har fortfarande Albin Lundin utlånad till Djurgården och där finns inga besked om hur det blir efter att den utlåningsperioden är över.