Almtuna gjorde en blek insats mot Vita Hästen – dock bättre än mot Boden i tisdags. Misstagen var alldeles för många och det straffade sig mot ett lag som Vita Hästen, som är klart bättre än Boden.

Almtuna bjöd, direkt eller indirekt, på Vita Hästens alla mål.

– Vi måste betala ett mycket högre pris för att vinna sådana här matcher. Vi spelade alldeles för mycket på utsidan och Vita Hästen kändes rappare än oss, säger tränaren Marcus Ragnarsson.

Det stod 2–0 efter den första perioden – inget orättvist resultat, men det var på tok för enkla mål, ett av dem i Almtunas powerplay.

– Sedan fick vi 2–1 i början av andra perioden, men det var ändå på tok för blekt från våran sida, säger Ragnarsson.

Matchen stängdes när Victor Rollin-Carlsson lyfte ut pucken på läktaren och blev utvisad varpå Vita Hästen satte 3–1. Bara fyra minuter senare gjorde Hästens Marcus Eriksson 4–1 på en sargstuds efter en dump där Per Svensson inte fick bort pucken.

– Deras bästa spelare steppar upp, konstaterar Ragnarsson och nämner Eriksson och Jesper Samuelsson.

Samtidigt som Almtuna släppte in mål mot Vita Hästen så gjorde Tranås en bra insats mot Kristianstad, och vann med 3–2. Men det spelar inte så stor roll för matchen på söndag, det är fortfarande segrande lag som kommer att spela i allsvenskan nästa säsong.

– När vi mötte Kristianstad där nere så gav vi bort den första perioden, och det får inte ske nu, säger Ragnarsson.

Det är inte så ofta som spelare och tränare får uppleva att säsongens sista match gäller allt – och i det här mötet, mellan Almtuna och Kristianstad, är det verkligen ALLT som står på spel.

– Det blir som en sjunde och avgörande match, som den mellan Oskarshamn och Timrå, säger Ragnarsson.

Det är inte sällan som hemmalaget har förlorat när det gått så långt som till en sjunde match, men Ragnarsson hade inte velat spela söndagens match i Kristianstad.

– Hellre hemma. Det var ganska bra tryck där nere, säger "Ragge."

Efter slutsignalen i Norrköping blev det ett slagsmål där Almtunas Lucas Sandström och Vita Hästens Christopher Fish var inblandade. Båda fick matchstraff, men ingen avstängning är att vänta.