Begravningsstämning är en underdrift. Almtuna var fem sekunder från att redan ut ett läge som bara minuter tidigare såg omöjligt ut. Oskarshamn kvitterade mot Tingsryd samtidigt som Almtuna var i ledning mot AIK. Två resultat som hade räddat kvar Almtuna utan kval. Med drygt en minut kvar av matchen på Hovet drog lagkaptenen Per Svensson på sig en utvisning i offensiv zon och med blott fem sekunder kvar av matchen kvitterade AIK i powerplay. Ridå.

– Jag mår piss. Jag vet inte hur man ska beskriva det, det är så klart jävligt tungt. Jag tycker att vi kämpar och sliter bra därute och så ska det avgöras på ett misstag som jag ligger bakom, säger Svensson med tårar i ögonen efter det smått brutala slutet.

Hur ser du på utvisningen?

Artikelbild

| Almtunas supportrar på plats i Stockholm.

– Det är helt onödigt att kliva ner där och få utvisning ... jag vet inte vad jag ska säga. Jag har nog aldrig mått såhär dåligt över en hockeymatch. Det är utan tvekan det värsta i karriären.

Hur mycket koll hade ni på den andra matchen?

– Vi hade fått rapport på att det gick till förlängning där samtidigt som vi hade ledningen. Det var bara att gå in och stänga matchen, men så drar man på sig en onödig utvisning. Det känns förjävligt, säger Svensson.

Tingsryd vann samtidigt förlängningen i Oskarshamn och även om Almtuna till slut tog hem segern på Hovet efter straffar så tvingas man till kval på grund av två måls sämre målskillnad.

– Det är bara ... tomt, säger Svensson.

– Det grinar emot något enormt. Fem sekunder kvar ... det här är nog så hård idrotten kan vara och det känns som en dåligt regisserad film, säger tränaren Nichlas Falk.

Det var många tomma blickar i Almtunas omklädningsrum efter matchen och begravningsstämning är som sagt en underdrift för att beskriva stämningen. Med start den 21 mars ska laget tampas med fem andra lag om två platser till nästa års upplaga av hockeyallsvenskan.

– Vi får ta det här med oss och se till att det gör oss starkare. Kan vi spela som vi har gjort på slutet så ska vi klara det, det är jag helt övertygad om, säger Svensson.

Sett över hela säsongen, vad gör att ni hamnar här?

– Det är att vi har varit för ojämna, att vi inte har lagt ned insatsen som krävts för att vinna matcherna. Nu på slutet har vi kommit ihop och jobbat hårt för varandra. Vi får känna skit nu ett par dagar och sedan ladda om igen för kvalet.