I samband med att Kingsley Sarfo dömdes till fängelse för två fall av våldtäkt mot barn för knappt ett år sedan valde Malmö FF att vidta åtgärder mot både spelaren själv och Sirius. UNT har tidigare skrivit att Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd tagit upp ärendet där Malmö vill häva köpet då brotten begicks under tiden som Sarfo var Siriusspelare. Processen har varit igång ett tag och nu finns ett datum för huvudförhandling.

– Det är utsatt en huvudförhandling till september. Då är det dags för en muntlig huvudförhandling inför skiljenämnden och den kommer att pågå under ett antal dagar, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom.

Parterna har haft ett antal skriftväxlingar hittills och nu väntar alltså en huvudförhandling i september. Kort därefter väntas dom falla i målet.

– Då brukar man få vänta antingen en, två eller tre veckor. Någon gång i oktober kommer en dom, säger Sjöblom.

Sirius har tidigare meddelat att man anser sig har rätt i tvisten mot Malmö FF och att risken till en förlust i målet är liten.

– Vi kvarstår vid den uppfattningen.

Hälften av pengarna från Sarfos övergång har Sirius redan gjort av med, men den andra hälften är som bekant mål i ytterligare en tvist mot Soccer Soldier. Sirius har 6,8 miljoner avsatt på banken i väntan på utfall där, men den tvisten har inte kommit lika långt som den mot Malmö FF.

– Där är läget oförändrat. Vi håller fortfarande på med skriftväxling, säger Ove Sjöblom.