Det var ett tag sedan Danielsson åkte skridskor. Ingen av Almtunas spelare har sett sportchefen på is tidigare. Men nu är han tillbaka på rinken, som tränare tillsammans med Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson.

Men ska väl inte säga att den förre elitseriespelaren såg stapplig ut, men ovant kan vara ett lämpligt ord.

– Han håller till mest i båset, och det är nog lika bra så att han inte skadar sig, säger forwarden Alexander Lunsjö högt tydligt så att Danielsson ska kunna höra varje ord.

Björn Danielsson tar det hela med ro – och han erkänner:

– Det var ett tag sedan jag var på is, det är nog sju eller åtta år sedan med Brynäs veteraner.

Han var verkligen inte någon bambi på hal is, men ont i fötterna, det fick han.

– Det är därför jag åker till båset och kollar därifrån, jag måste få lite vila, säger han med ett gott skratt.

Stämningen verkar vara på topp i Almtunas tränarrum. Det är högt i tak och gott om positiv energi. På torsdagen börjar allvaret: Almtuna möter Tranås i kvalserien och Björn Danielsson – och de andra tränarna – ser fram emot matchen.

– Det är bra energi och vi är ruskigt bra förberedda.

Det blir helt nya motståndare och arenor/hallar där ingen av tränarna har varit förut, utom möjligen Marcus Ragnarsson som tror att han varit på något läger i Tranås en gång i tiden.

– Alla känner ett ansvar och en stolthet, och det tror jag att de där inne också känner, säger Björn Danielsson och pekar bort mot spelarnas omklädningsrum.

Någon nervositet märks inte i Almtunas tränarrum. Att klubbens "existens" står på spel under de här tio matcherna kan man inte ens ana.

– Det ska bli roligt att spela igen. De två dagarna efter förlusten mot AIK var tunga, men nu längtar vi efter att få spela, Danielsson.

Backen Linus Rotbakken är fåordig, men att Almtuna ska spela allsvenskt 2019/20, det tror han.

– Vi har en bra känsla, inga konstigheter alls. Vi har ett så pass starkt lag att vi ska klara det här, säger han.

För Alexander Lunsjö blir det några bekanta motståndare. Till skillnad från de flesta av Almtunas spelare har han erfarenhet av division I-spel.

– Det är viktigt med en bra start, det sätter tonen på en serie. Vi ska göra allt för att det ska gå vägen, säger Lunsjö, som gjorde massor av poäng i söderettan i fjol och som närmast är ett betrakta som en oslipad diamant, ungefär som Michael Haga under sin första säsong i Almtuna.

Lunsjö har för övrigt en barndomskompis i Kristianstad, Johan Lundgren, som vann laets interna skytteliga i allettan.

Almtuna har alla spelare tillgängliga förutom de långtidsskadade.

William Wiå var delvis med på onsdagens träning, men det handlade bara om skridskoåkning. Något spel i kvalserien blir det inte.

Brynäslånet Alexander Bjurström finns med i truppen, men det är lika där, något spel lär det inte bli på grund av en hjärnskakning.

Lucas Sandström är fortfarande avstängd och blir aktuell för spel först i den sjätte omgången.