Krönika Almtuna gör förändringar i båset – igen.

Nichlas Falk fick tretton omgångar, sedan petades han. Just ordvalet har en viss betydelse för Almtuna. Klubbens ordförande, Niclas Fröberg, säger med ett visst eftertryck att Falk inte har fått sparken utan att han står utanför laget under kvalet, precis som en spelare som inte platsar.

Dessutom säger Fröberg att det "mycket väl kan bli Falk som leder Almtuna under nästa säsong."

Jag tror inte för ett ögonblick att Nichlas Falk kommer att ha huvudansvaret under nästa säsong. Jag tror inte att han är intresserad av jobbet. Det är bara att gå till sig själv och ställa frågan. Skulle jag, i en liknande situation, vara intresserad?

I min värld låter det märkligt att petas efter sju veckor som ansvarig tränare och sedan, efter ytterligare några veckor, komma tillbaka som huvudansvarig under nästa säsong.

Jag ställde mig aningen frågande när Almtuna rekryterade Nichlas Falk i januari. Det kändes inte klockrent, men att döma ut förändringen var helt främmande för mig. Den kunskapen har inte jag.

Nu kommer alltså nästa förändring och jag är lika frågande nu.

Har Almtuna större möjligheter att lyckas i kvalserien utan Nichlas Falk? Kanske, kanske inte. En helgardering av mig alltså. Kalla det gärna fegt, men frågan är omöjlig att svara på.

Under Martin Gudmundssons och Marcus Ragnarssons ledning tog Almtuna 1,15 poäng i snitt per match. Med Nichlas Falk blev det 1,23. Skillnaden är marginell, särskilt med tanke på att Falk gjorde bara tretton matcher.

Jag vet inte hur Nichlas Falk har uppfattats av spelarna.

Det jag vet är att det blev förändringar (och konstigt vore väl annars) på flera olika sätt när Falk tog över ledarskapet. Han är helt enkelt en annan personlighet än Martin Gudmundsson och Marcus Ragnarsson och kan säkert uppfattas som lite butter av de som inte lärt känna honom.

Men, som sagt, hur relationen mellan spelarna och Falk sett ut vet jag inte.

Enligt Niclas Fröberg görs den här förändringen för att "Almtunas förutsättningar att lyckas i kvalserien är störst med den här uppställningen."

Almtuna, förutom Niclas Fröberg, verkar ha lagt på locket. Jag har inte lyckats nå varken ledare, tränare eller spelare – och det är synd, för sådant skapar bara en grogrund för spekulationer och rykten, precis sådant som Almtuna bör undvika under klubbens kanske viktigaste veckor någonsin.

Till sist: Även Vita Hästen har förändrat och kom med ett lite märkligt uttalande när Leif Strömberg ersattes av Sune Bergman: "Strömberg arbetsbefrias för tillfället från sitt uppdrag som tränare och sportsligt ansvarig."