Under de 16 säsongerna som aktiv i Djurgården var han dessutom lagkapten i fyra. Visserligen är Falk en Huddingeprodukt, men så mycket mer djurgårdare än vad han är kan man knappast bli.

Kan det rentav vara så att AIK:s spelare och ledare gärna vinner mot Almtuna bara för att huvudtränaren i Uppsalalaget är en Djurgårdsikon?

– Det har jag väldigt svårt att tro. I så fall har man inte prio på rätt saker. Det är nog många i AIK som inte ens vet att jag har spelat i Djurgården, säger Falk med ett leende och får det att låta som om han är lastgammal.

Skämt åsido – det är givetvis en väldigt viktig match för Falks Almtuna.

– Jag vet att AIK spelar med fart och gillar när spelet går fram och tillbaka. För oss gäller det att lägga fokus på rätt saker.

Almtuna och Tingsryd har som bekant lika många poäng, men det skiljer två mål till smålänningarnas favör.

Almtuna kommer att ha koll på vad som händer i Oskarshamn, där Tingsryd spelar. Det är sportchefen Björn Danielsson som får det ansvaret.

– Jag kommer att ha kontakt med "Ragge" (Marcus Ragnarsson) på telefon och informera om vad som händer där nere, säger Danielsson.

Förutsättningarna är enkla: Vinner båda lagen (Ais och Taif) måste Almtuna vinna med två mål mer än vad Tingsryd gör.

Vinner båda lagen efter straffar/förlängning så spelar Almtuna kvalserie och förlorar båda lagen så är det klar fördel Tingsryd, som då måste förlora med två måls större marginal än Almtuna.

– Jag tror att vi grejar det. Nyckeln är att vi bara fokuserar på det som vi ska göra. Och skulle vi hamna i kvalserien så får vi lösa det, säger Danielsson.

Nichlas Falk lägger över favoritskapet på Tingsryd.

– Vi ligger under strecket och Tingsryd har en plats som vi vill ha. Det är vi som jagar Tingsryd.

Almtuna kommer till spel med samma trupp som mot Oskarshamn.