Är du förvånad att Hudiksvall har gått hela vägen till kvalserien?

– Nej, förvånad skulle jag inte säga att jag är. Det handlar om så små marginaler och de har väl egentligen redan från start varit en av aspiranterna till att gå hela vägen till kvalserien. De hade en liten dipp under allettan, men grundkapaciteten har hela tiden funnits där. Sen kan allt hända under alla playoff-steg som finns, det har HHC blivit varse tidigare år, men nu har de haft marginalerna på sin sida.

Vad är lagets chanser i kvalserien?

– HHC har ju verkligen allt att vinna i den här kvalserien, till skillnad mot för lagen som kommer från allsvenskan. Just det talar väl för att det ska gå bra, att de kan spela avslappnat. Så det är klart att chansen finns där – även om det kommer bli riktigt, riktigt tufft, säger Victoria Mickelsson som har följt Hudiksvalls framfart i division I under vintern.

Vilka är spelarna som bär Hudiksvall?

– Som nummer ett går det inte att säga någon annan än målvakten Magnus Åkerlund. Med sin rutin är det nu han ska leverera och det har han verkligen gjort. I den avgörande matchen mot Östersund var han den enskilt största anledningen till att HHC till slut lyckades vinna. Utöver honom har Conny Strömberg kommit in och levererat det han ska, med flertalet magiska passningar i powerplay. Sebastian Manberg har klivit fram som en riktig matchvinnare i playoffspelet och på backsidan finns många viktiga spelare, både offensivt och defensivt.

Hur är hockeyintresset i Hudiksvall?

– Det ligger på en jämn och stabil nivå under säsongen. HHC har sina trogna följare, men nu märks det att det handlar om något som klubben aldrig upplevt förut. Det har pratats mer och mer hockey ju längre laget har tagit sig helt enkelt. Hockeyfebern börjar nog infinna sig i Hudik nu.

Till sist. Hur slutar lördagens match Hudiksvall-Almtuna?

– 2–2 och HHC avgör i förlängningen.