Sirius fick bästa tänkbara start i den allsvenska premiären mot Kalmar. Efter tio minuters spel hittade Philip Haglund fram till en framstormande Karl Larson. Ytterbacken gjorde inget misstag och drämde dit ledningsmålet för Sirius. En kalldusch för hemmalaget Kalmar som dessförinnan hade haft mycket boll.

– Det finns en massa statistik på att om man gör första målet i matchen så vinner man en ganska stor andel av matcherna. Vi hade lite premiärnerver i början och när vi får in 1–0 kan vi slappna av lite. Vi kommer in mer i matchen efter det, säger Larson.

I och med sitt mål blev 27-åringen den förste målskytten i allsvenskan 2019.

– Det var otippat, säger huvudpersonen själv.

Kalmar stångades för att få till en kvittering, utan att komma sådär riktigt nära.

– De har mycket boll men det känns ändå som att vi har kontroll. De får slå mycket bollar utifrån och det är mest fasta situationer de skapar något på.

Istället kunde Sirius kontra. En som är bra på det är Sam Lundholm. Han satte spiken i kistan med sitt 2–0 mål på tilläggstid.

– Jag kom in med 20 minuter kvar och tanken var att vinna matchen. Det är jätteskönt att det gick vägen, säger Lundholm.

Den offensive pjäsen vek in i banan och lossade bössan. Bollen satt lågt bakom Kalmarmålvakten Lucas Hägg-Johansson.

– Jag har gjort det ett par gånger nu. Jag driver in, letar skottläge och skjuter, säger Sam Lundholm.

Du gjorde ju mål på ett lite liknande sätt i premiären mot Hammarby ifjol?

– Det var hyfsat identiskt i alla fall, säger Lundholm.

Hur ska ni fira det här?

– Det blir en bussresa hem på sju timmar.

Många lag har sina speciella segerritualer i omklädningsrummet efter matchen. I hockey-sammanhang har man kunnat se hur matchvinnaren får ta på sig något plagg eller någon sak som är signifikativ för just det laget. Nu har även Sirius en sådan. En svart peruk som har inhandlats i Prag.

– Den får man dansa runt lite med, säger Karl Larson.

Inför matchen drabbades Sirius av ett avbräck. John Alvbåge skadade sig på träningen dagen innan premiären och han kommer att undersökas närmare i början av veckan. Lukas Jonsson fick kliva in i stället och han höll alltså nollan.

– Innan skadan hade vi pratat med målvakterna om att John (Alvbåge) var tänkt att stå i just den här matchen. Lukas hanterar det oerhört bra. Att klara av att ställa om i det och vara så pass lugn och trygg i målet. Det var roligt att se, säger Sirius tränare Henrik Rydström.