Det var i början av den första akten som Fröberg fick ett skott i hjälmen. Någon fara med huvudet var det inte, men däremot med masken. En rem lossnade och en skruv flög.

– Pucken kom ut i hörnet och han sköt högt. Jag lutade över huvudet och så gick den här skruven på sidan av. Tommi (Söderqvist, materialare) gjorde ett jättebra jobb och fixade den, säger Fröberg.

Målvakten bytte i samband med situationen mask till en annan som hämtades från omklädningsrummet, en mask som egentligen var tänkt till den här säsongen men som också fått sig en törn.

– Jag har haft den tidigare i år, den jag bytte till. Grejen är den att den har också blivit sönderskjuten på lacken så därför har jag bytt tillbaka till masken jag hade förra året, berättar Fröberg.

Efter lite lagning bytte så Fröberg mask igen och slutförde matchen i den som han började med. Matchen var som sagt långt ifrån dramatisk och det blev en lugn fredagskväll för målvakten som dock fick släppa ett skott bakom sig.

– Vi var jättebra framåt och då kan man spela lite mer avslappnat. Jag var fortfarande fullt fokuserad, jag vågade inte sväva i väg framåt. Man känner självförtroende, men måste vara ödmjuk och fortsätta jobba hårt.

Segern innebär att Almtuna sätter sig i ett bra läge inför de avslutande tre omgångarna av kvalserien.

– Det är klart att man tänkte på det innan, att vi måste skapa oss så bra förutsättningar som möjligt och ha det i egna händer inför slutet. Nu väntar de tre tuffaste matcherna och det är upp till oss själva om vi ska ha den här platsen eller inte, säger Oscar Fröberg.