Svensson presenterades för AIK som flera gånger under kvalserien var på plats i Gränbyhallen för att titta på centern. Nu är övergången officiell.

– Det har gått rätt fort. Jag fick reda på intresset för inte allt för längesen och sedan ringde Gozzi (Anders, sportchef), mig under måndagen så det har gått väldigt fort, säger Svensson.

Varför valde du AIK?

– AIK är en stor klubb och jag tror att det är ett steg åt rätt håll för mig. Jag tror att jag kan utvecklas mycket där, det är en häftig förening så det ska bli kul, säger Svensson.

Svensson gjorde 11 poäng för Almtuna den gångna säsongen, en säsong där han mestadels fick vikariera som back.

– På ett personligt plan är jag nöjd med säsongen, jag tycker att jag har utvecklats jättemycket. Det har gått bra när jag fick spela back också och när jag gick tillbaka till center så tog jag med mig mycket från backspelet som att släppa pucken fort och så. Det gav mig mycket att spela där och hjälpte mig som center, säger Svensson som dock är uttalad center i AIK.

För Almtuna gick det som bekant tyngre då man i söndags åkte ur hockeyallsvenskan.

– Det är så klart jättetråkigt. Jag har varit i Almtuna i fem år och det är jättetråkigt att det har blivit som det har blivit. Det är svårt att säga vad som inte har stämt riktigt, men vi har haft det tufft hela säsongen och har fått kämpa för att kunna haka på de andra lagen.

Hur tuffa har de senaste dagarna varit?

– Jag har varit i Almtuna länge och känner väldigt mycket för föreningen. Det har varit skitjobbigt och eftersom jag är från Uppland också så är det väldigt tråkigt för hockeyn här, säger Jacob Svensson.