Sweden Hockey Games står på Tre Kronors program närmats och inleds på torsdag. Med i den svenska truppen, precis som han var under OS, är den tidigare Almtunamålvakten Magnus Hellberg. Till VM som börjar i Danmark i nästa vecka kan han få uppländskt sällskap av Gimo-fostrade Robert Hägg som nyligen avslutat sin debutsäsong i NHL med Philadelphia Flyers. Det blev 70 matcher i grundserien och två i Stanley Cup-slutspelet.

För Sportbladet berättar Rikard Grönborg att intresse finns att plocka i den store defensiva backen som totalt gjort fem säsonger i USA.

– Vi kollar med Robert och vill veta hur han mår. Han ska ha sin slutgiltiga exit-intervju med Flyers idag så vi kanske får ett ja eller nej i kväll, eller så blir det i morgon, säger Rikard Grönborg, förbundskapten för Tre Kronor till tidningen.

Grönborg har bra koll på Hägg efter åren tillsammans i Juniorkronorna.

– Jag har haft han i fem turneringar på olika nivåer. En kille med stor envishet och det har tagit honom till världens bästa liga. Som hockeyspelare gillar jag hans storlek och hans sätt att vara aggressiv på isen. Robert spelar en gedigen ishockey och är rörlig, säger Grönborg.