Erik Weiman hoppade av ordförandeposten i januari och då klev vice ordföranden Karin Holman upp på hans position resten av mandatperioden. Men hon kommer inte att bli kvar.

– Jag kliver av. Jag släpper det och går vidare, säger Holman som inte vill utveckla det mer.

På onsdagskvällens årsmöte föreslås i stället alltså Peter Nordgren som Sirius nye ordförande och Nordgren har ett bandyintresse som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

– När jag var pojk spelade jag bandy (i Broberg) och jag har alltid varit bandyintresserad. Jag har följt Sirius sedan jag flyttade till Uppsala (1961), säger Nordgren som suttit i en rad bolagsstyrelser, varit politiskt aktiv inom Folkpartiet (nuvarande Liberalerna) och även var verksam i andra föreningsstyrelser som Almunge IK och Upsala IF boxning. Nu får svinga ordförandeklubban i Sirius i stället.

– Mitt bidrag blir att få struktur på föreningsarbetet, säger Nordgren som är tydlig när han säger sig vilja ha ordning och reda och ha en noggrann kostnadskontroll.

– Största utmaningen blir att få med sig alla. Det gäller att göra klart att vi ska ha ordning och reda och struktur, och det kan ta ett tag. Sedan ska vi inte ta bort glöden hos alla ledarna, säger han.

Och på tal om kostnader har det ju som bekant varit kämpigt för Sirius när det gäller ekonomin. Under våren tvingades man till kraftiga lönesänkningar för spelartruppen då det uppdagats att man låg 600 000 kronor back, detta enligt föreningen. Men ett så stort, långtifrån, minusresultat kommer inte att redovisas på årsmötet enligt uppgifter till UNT.

Utöver Peter Nordgren föreslås nyval som ledamöter på två år på Jonas Qvarnström, Magdalena Carlstedt, Patrik Rönnqvist och Johan Haglund. Omval på ett år föreslås Torbjörn Sunesson. Kvar i styrelsen på ytterligare ett år blir Istvan von Polgar, Niklas Hellqvist och Lars Grandin.

– Vi är nöjda med det vi har fått ihop, det blir en föryngring, säger Göran Angesten i valberedningen.