Tidigare har även Sirius fotbollslag haft en egen öl gjord i samarbete med Bryggeriet Ångkvarn. Nu är det även dags för bandylaget.

Till skillnad mot de tidigare nämndas som har haft en öl av lagertyp handlar det i bandylagets fall om en smakrikare variant av typen pale ale.

Ölen har fått namnet ”Bandybärs”.

– Vi har varit där och hjälpt till och brygga den här ölen, jag och några andra spelare, säger Lars Fall som haft hjälp av bryggmästaren Per Erik Alm samt lagkamraterna Johan Jansson Hydling, Tobias Andersson och Jakob Jenefeld vid tillverkningen under hösten.

Hur stort är ditt eget ölintresse?

– Det är väl mer intressant på sommaren än under säsong så klart, men det är gott att ta en bärs någon gång. Det som var häftigt med det här var att se hur det går till när man brygger.

Hur smakar den nya ölen?

– Det vet jag inte än, utan vi ska dit efter matchen i morgon och provsmaka.

Kopplingen mellan elitidrott och alkohol är annars ett väl omdebatterat ämne, men Lars Fall ser inga konstigheter med öllanseringen.

– Det kommer aldrig att gå att skydda sig emot att folk kan köpa öl, utan alla som har åldern inne kommer att göra det. Ibland är det supporter som tar en öl innan en fotbolls- eller bandymatch och det är också svårt att komma ifrån. Sedan är det här inget som vi spelare ska fokusera på, utan det är att vinna bandymatcher. Däremot får de som går till puben gärna testa vår öl, så det är mer för andra än för oss, säger han.

Under onsdagen väntar som sagt även match hemma mot Broberg. Sirius kommer till matchen med råg i ryggen efter 3–3-upphämtningen borta mot Edsbyn i fredags.

– Det var en boost för oss att vi kunde ta poäng mot ett topplag på bortaplan. Vi har ju haft några tunga förluster där vi har släppt in mycket mål, så det var viktigt att få det här med oss, säger Lars Fall.

Bandybärs kommer inledningsvis bara att finnas tillgänglig på Bryggeriet Ångkvarns pub/restaurang som ligger vid Östra Ågatan. Fem kronor per såld öl går direkt till Sirius bandy.