Sirius har jobbat hårt med ekonomin sedan klubbchefen Jimmy Helmersson kom tillbaka efter sjukskrivningen. Nu är man på upploppet.

– Vi har skickat in allt material till ekonominämnden och känslan är att vi kommer att få elitlicensen beviljad. Men det återstår ett hårt jobb under resten av den här säsongen, säger Jimmy Helmersson.

SM-finalen på lördag kommer att generera pengar till Sirius, något som inte fanns med i den ursprungliga budgeten för verksamhetsåret 2017/2018 men som finns upptaget i det underlag som ekonominämnden nu får del av.

– Vi har ett avtal med Uppsala kommun där vi åtar oss vissa saker kring finalen, som entréer och säkerhet. Dessutom har vi matchprogrammen på finaldagen och rätten att sälja 50/50-lotter, säger Helmersson.

Hur stora summar det handlar vill inte Sirius klubbchef avslöja just nu.

– Då blir det bara gissningar. Nu hoppas vi på bra väder och förstås en bra match på lördag.

Sirius budget för säsongen 2018/2019 kommer att påverkas av årets problem, där löner för både personal och spelare sänktes rejält mitt under säsongen. Alla spelare stannade kvar trots kontraktbrotten och rätten att lämna klubben.

Sirius klarade sig kvar utan att behöva kvala tack vare segern mot Tellus (5–3) i den sista omgången.

– Vi har kapat kraftigt på kostnadssidan, säger Helmersson.

Hur påverkar det lagbygget för nästa säsong?

– Vi sänker den totala spelarbudgeten, vi måste rätta oss efter den verklighet som vi vi lever i. Men en mindre budget betyder inte per automatik att det blir ett sämre lag, säger klubbchefen.