Värmen på Skogsvallen tog snabbt ut sin rätt och det blev mer kamp än finurligt skönspel mellan Nordia och Bålsta Sanering.

De första fem minuterna var det Nordia som tog tag i taktpinnen, framför allt var högerkanten med Nasir Rezai ett farligt vapen.

Men Bålsta Sanering gjorde första målet. Tom Elofsson fick drömträff på en andraboll utanför straffområdet och bollen borrade sig perfekt in i Nordiamålets högra hörn.

Artikelbild

| Jubel efter att Tom Elofsson gjort matchens enda mål.

Det skulle visa sig bli matchen enda mål. För trots chanser åt båda håll, med liten övervikt till Sanering, så höll bortalaget tätt resterande del av matchen.

– Båda lagen krigade på riktigt bra där ute idag, säger en tröttkörd Tom Elofsson efter matchen.

– Det var en riktigt rolig match och skönt att få en trea och gå upp på sex poäng i alla fal. Tycker att vi är stabilare än dem idag och det är till sist det som avgör tycker jag. Backlinjen med Patrik Edlundh i spetsen var suverän.

På annat håll i serien lyckades Härnevi bortaslå Märsta IK 2 efter framför allt en väl genomförd andra halvlek.

Efter att Johannes Karlberg gjort 0–1 innan paus, utökade sedan Jesper Englund ledningen med kvarten kvar att spela. Med två minuter kvar gjorde Karlberg sitt andra och lagets tredje.

Märsta gjorde ett tröstmål på stopptid fram till 1–3.

Därmed ligger Härnevi nu på tredjeplats i sexan och har bra häng på lagen ovanför.

Där återfinns nämligen Fanna BK 2 och Palestinska, som under söndagen gjorde upp i en ren seriefinal.

Tätt och jämnt blev det och lagen fick till sist dela på poängen efter att hemmalaget kvitterat Palestinskas 0–1-ledning från den första halvleken.

Till Härnevis stora glädje, kan man anta.