I veckan sade Sirius klubbchef Jimmy Helmersson till UNT att han hoppades på runt 900 betalande åskådare i annandagsmatchen mot Falun. När åskådarantalet redovisades i slutet av den andra halvleken stannade siffran på hela 2 083 besökare. En rejäl publiksuccé för Sirius.

– Den stora frågan är hur många som var betalande, men jag är jätteglad över publiksiffran. Vi har haft det lite tungt inledningsvis, men det känns som att det kom en vändning lite under den förra "julklappsmatchen" mot Broberg då det kom nästan 1 400. Det här var riktigt kul, säger en märkbart glad Helmersson.

Och matchen var helt i publikens smak med bra väder och en rejäl ketchupeffekt för Sirius i den andra halvleken.

– Det var perfekt bandyväder, vi gjorde en mindre bra första halvlek och tog sedan tag i det i andra och får till en väldigt schysst avslutning som jag tror många tycker.

Tror du några av de här återvänder även nästa match?

– Jag tror att det var några själar som kan tänka sig att göra det så på så vis var det väldigt viktigt också. Vi behöver all ny publik vi kan få.

När Sirius för två år sedan mötte Vetlanda hemma under annandagen kom runt 1 800 åskådare. Backar man ytterligare två år tillbaka i tiden var det drygt 3 500 mot Hammarby i motsvarande match.

– Ur ett sådant perspektiv står sig dagens publiksiffra väldigt bra.

Sirius vändning inför storpubliken ger klubben energi in i det nya året som kommer.

– Jag unnar alla spelare, ledare, funktionärer och anställda på kansliet den här segern för det ger mycket energi för alla som jobbar med Sirius, säger Helmersson.