Flerfaldige mästaren Ted Haraldsson från Sandviken är den stora värvningen in för Sirius bandy. Sist in blev dock talangen Hannes Kanbjer som under måndagen presenterades som klar. Efter fyra år i Edsbyn är 19-åringen klar för en återkomst till Sirius.

– Hannes är till största delen fostrad i Sirius och därför är det extra kul att han väljer att komma tillbaka till oss efter fyra år i Edsbyn. Han känner sig motiverad och sugen på att göra allt han kan för att ta en plats och det ska bli spännande att se hur långt det räcker. Att det finns mycket bandy i honom råder det inga tvivel om, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson om det sista nyförvärvet.

Under måndagen förlängdes även kontraktet med Tuomas Liukkonen, varpå truppen är spikad med 21 spelare under kontrakt.

– Förlängningen av Liukkonen och denna värvning ryms inom redan beslutad budget vilket gör att det inte krävts några öronmärkta pengar för just dessa kontrakt, säger Jimmy Helmersson.

Efter tre år på bandygymnasiet i Edsbyn och i Edsbyns ungdomslag tog Hannes förra året steget upp i Edsbyns a-lag. Nu vill han slå sig in i Sirius dito.

– Det känns grymt kul att ha gjort klart med Sirius. Jag har drömt om det här ända sedan jag var en liten grabb och såg min första Siriusmatch. Jag har alltid haft tankarna på att flytta hem, så när jag fick ett erbjudande av Sirius var det faktiskt inget snack om saken, säger han i ett pressmeddelande.

Sirius huvudtränare Esa Määttä fyller i:

– Han är en Siriusspelare från början så vi måste givetvis ge honom en möjlighet att slå sig in i laget och ta en plats. Det blir intressant att se hur bra han kan bli.