– Jag kände en smäll mot käken och trodde först att det var en klubba från Erik Santesson, men sedan såg jag att det var en åskådare som stod upp på läktaren och hetsade, säger Rollin-Carlsson.

Det var nio minuter in på den andra perioden som Victor Rollin-Carlsson i ett ganska ohotad läge lyfte en backhand ut över plexiglaset – ett lätt lyft. För övrigt en utvisning som blev ödesdiger eftersom hemmalaget gjorde mål.

Men det var händelsen direkt efter att domaren blåst för utvisning som det hettade till – fast då på läktaren.

– Han (mannen på läktaren) kastar pucken mot mig och den tar på käken, säger Rollin-Carlsson.

Från UNT:s position, bara ett tiotal meter från händelsen, så ser det ut som om personen kastar pucken med kraft, möjligen med avsikt att träffa. Det handlade inte om att bara "lätta ut pucken" till domaren.

Enligt Almtunas materialförvaltare, Tommi Söderqvist, som varit i kontakt med personal från hemmaklubben, är personen identifierad.

– Jag såg att han stod upp och försökte hetsa mig, och han sade några väl valda ord samtidigt som en kvinna vid hans sida försökte lugna honom, säger Rollin-Carlsson, som räknar med att Vita Hästen kommer att vidta åtgärder mot personen ifråga.

– Ja, jag hoppas att Vita Hästen tar tag i det här. Jag tänker inte anmäla, det känns bara löjligt, men det är förstås inte acceptabelt att åskådare slänger in en puck på det sättet, säger Rollin-Carlsson.

Nu gick det bra för Rollin-Carlsson, som klarade sig helskinnad. Annars hade skadalen varit ett faktum.