Tanken var att Arvid Ljung skulle starta för Almtuna mot Tingsryd. Ljung drabbades dock av halssmärtor och på bussen till matchen kastade han in handduken vilket resulterade i att Fröberg fick chansen, en chans som han tog.

– När Ljung tog beslutet så sa "Falken" att jag skulle stå så det var inte så mycket att tänka på. Han sa det på bussen så det var bara att gå in och spela sitt spel, vara närvarande och fokusera på nuet, säger Fröberg.

Var det rentav bra att du inte hann tänka så mycket?

– Det fungerade bra i dag, men jag vet inte. Jag gjorde min allsvenska debut härnere mot Tingsryd också förra året och då visste jag om det en vecka innan, det fungerade också bra. Det är alltid olika förutsättningar.

Fröberg har, likt hela laget, haft en tuff säsong. Räddningsstatistiken placerar honom i botten av målvakterna i serien, men mot Tingsryd kunde man undra varför. Fröberg stod för en mycket bra insats som alltså kröntes med säsongens första nolla efter att han räddat samtliga 27 skott.

– När laget spelat dåligt så går man dåligt som målvakt också. De senaste två och en halv månaderna tycker jag att jag har hittat tillbaka till mitt spel, blivit tryggare och lugnare. I början kom jag inte upp i den högstanivå som Arvid har gjort, jag har hittat min nu senare.

Det var säsongens viktigaste match och Almtuna stod för en av säsongens bästa insatser försvarsmässigt i alla fall.

– Det är jätteskönt. Vi har en otroligt stark moral i gruppen, att vi kan göra den här insatsen i ett kniven mot strupen-läge. Vi njuter nu, men det gäller att komma i säng tidigt och göra en bra träning inför Oskarshamn under torsdagen. Det är lite slutspelskänsla nu.

Vad tror du om era chanser att hålla er kvar nu?

– Våra chanser förbättrades nu i alla fall, det var lite "game seven"-känsla. Jag kollar inte så mycket i tabellen, men vet att vi har ett utsatt läge. Det handlar om att göra jobbet och inte vara nöjda innan vi har spelat 52 matcher, sedan får vi se vad tabellen säger.

Var det här din bästa match den här säsongen?

– Nej, den hoppas jag att jag har kvar. Jag gillar inte att titta så mycket i backspegeln, men det här var en av våra bättre som lag. 2019 var det absolut vår bästa.

Almtuna sover över i Oskarshamn inför matchen mot just serietvåan Oskarshamn under fredagen. En minst sagt tuff uppgift.

Och nu får du väl fortsätta i mål?

– Vi får se, jag ska göra en bra träning först och vet om att det är tuff konkurrens. Jag ser det inte som en självklarhet, säger Oscar Fröberg.