Fyrisfjädern gjorde det efter säkra segrar i gruppspelet och en semifinal som kom att stå mot Spårvägen från Stockholm. Där var det med all säkerhet tävlingens två bästa lag som gjorde upp om en av finalplatserna.

I de inledande matcherna blev det väntade segrar där Fyrisfjädern vann tjejernas matcher efter seger av Edith Urell i singel och Ella Hellman/Cecilia Wang i dubbel. Axel Roberts kunde inte stå emot Spårvägens Filip Karlborg i herrsingel och Savi Walisadera i par med Ulrik Frändén förlorade herrdubbeln trots en bra insats.

Allt avgjordes i den avslutande mixeddubbeln. För Fyrisfjädern spelade Axel och Edith, och på andra sidan nätet stod Spårvägens två bästa spelare, Filip Karlborg och Thyra Hultman.

Spårvägenparet började bäst och vann första set med 21–16. Därefter tog Axel och Edith över scenen totalt, seger i de två följande seten med 21–10, 21–9 var en enda stor uppvisning i säkert spel och vassa avslutningar.

I finalen tog Fyrisfjädern ledningen över Täby med 2-0 efter de två inledande singlarna och guldet säkrades i damdubbeln där Cecilia Wang och Edith Urell, landets två bästa U17-damer, stod för en gedigen insats och besegrade Boman/Tuvesson med 21–17, 21–14.

Minst lika glädjande som U17-lagets vinst var klubbens U13-spelare som även de spelats sig fram till en av söndagens semifinaler. I semifinalen ställdes man mot tävlings största favoriter Spårvägen, och som väntat blev det en övermäktig uppgift. Därefter ställdes man mot Göteborgs BK i matchen om tredje pris. Här hade man revansch att fodra, då man förlorat mot dem i lördagens gruppspel.

Nog blev det revansch alltid, Sara Norrby inledde med en kassaskåpssäker vinst i damsingel med 21–7, 21–16. Elof Åberg följde upp detta med att vinna en stenhård tresetare i herrsingeln; 17–21, 21–16 och 21–17 skrevs segersifforna till.

Sara Norrby och Tuva Garland fastställde sedan segern med att vinna damdubbeln 25–23, 21–14.

U17-laget gjorde sin sista lagtävling tillsammans då man nästa år tar steget upp till U19. De har genom åren vunnit lag-SM i både U13, U15 och U17.