För fem år sedan fick Gert Andersson ett samtal. På andra sidan luren fanns Kim Bergstrand, då tränare i Sirius. Han undrade om Gert ville börja jobba som materialförvaltare i klubben.

– Någon måste ha tipsat dem om mig och på den vägen är det, säger Gert Andersson.

Som materialförvaltare har han ansvaret för att hålla reda på materiella ting. Så som fotbollsskor, konor, västar, träningskläder och så vidare. En fotbollsklubb av Sirius dignitet har många som jobbar i det tysta, långt ifrån fotbollsplanens strålkastarljus. Trots att Gert fyllt 69 år verkar någon pension inte vara aktuell i dagsläget.

Artikelbild

| Sirius materialförvaltare Gert Andersson har varit verksam inom den lokala fotbollen ända sedan 1972.

– Nej, f*n heller. Det finns inget roligare jobb än det här. Dels får jag träffa alla grabbar och ledare. Kontakten med människorna i och runt klubben är det roligaste, säger han.

Gert Andersson började engagera sig på den lokala fotbollsscenen 1972. Då som ledare i Sunnersta. Han har gjort kortare sejourer i andra uppländska föreningar också men det är Sunnersta (och Sirius) som ligger honom närmast hjärtat.

Vilket är ditt bästa minne i Sirius?

– När vi vann mot Halmstad borta och gick upp i allsvenskan. Den som nickade in segermålet – Jakob Bergman – hans pappa har jag haft som spelare när jag jobbade i Vesta en sväng på 80-talet. Det var extra roligt, avslutar han.