Anton och Tobias Wahl är tvillingar och jobbar på samma jobb för Uppsala Kommuns räkning. På sommaren sköter de om fotbollsplanen på Studenternas och vintertid är det de två isbanorna som ska ses över. De har spolat isen inför många matcher men nu ska de strax göra det inför en avsevärt mycket större publik än vad de är vana vid. För Anton Wahl blir det första gången han kör inför storpubliken.

– Man tänker inte särskilt mycket på omgivningen när man sitter och kör. Jag lägger fokuset på isen, säger Anton.

Tvillingbrorsan är däremot lite mer varm i finalkläderna. Han körde en av ismaskinerna ifjol när Edsbyn besegrade Sandviken i herrfinalen och Skutskär tvålade dit AIK på damsidan.

– Det är klart att det är annorlunda när det sitter massor med folk och tittar på. Vanligtvis är publiksiffran inte alls lika stor som under finalerna så det är klart det är speciellt, säger Tobias Wahl.

Att vara både tvillingar och jobbarkompisar har sina fördelar, menar duon.

– Vi har väldigt god kommunikation och förstår varandra väldigt bra. Gör han någonting ser jag att då ska jag göra så här, säger Tobias.

– Det är en fördel, fyller Anton i.

Den senaste tiden har vädret bjudit på både plus- och minusgrader. Isen ska däremot vara i fint skick inför det som komma skall.

– Statusen på isen är bra. Vi gör vårt jobb och det resulterar i en bra is, säger Anton Wahl.