Med en handduk virad runt magen, blicken fäst i golvet och med gråten i halsen försökte Per Svensson sammanfatta det som hänt ute på isen några minuter tidigare. Almtuna får börja om i hockeyettan nästa säsong. Det var inte så det skulle bli.

– Jag vet fan inte vad jag ska säga..det känns förjävligt. När man kommer till två sådana här situationer som avgör säsongen. Först AIK-matchen på Hovet och sedan det här...det är hemskt. Man lider med alla, med laget och med alla runtomkring. I dag spelade vi för våra jobb, det är så det är och det känns hemskt, säger Per Svensson.

Han försökte sammanfatta matchen och säsongen, men kom till samma slutsats.

– Det är svårt. Vi hade bra go och driv inför tredje. Men det vill sig inte. Det känns som man har svikit många Almtunahjärtan med den här säsongen. Det känns som att man inte gjort rätt för sig, säger han.

Målvakten Oscar Fröberg låg kvar länge på isen efter att det avgörande Kristianstadmålet i overtime var ett faktum.

– Vi har varit så jävla dåliga hela säsongen, och det började inte i dag. Sedan kom allt till sin spets i en match. Och ett mål avgjorde. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi har satt oss i den här skiten långt innan, vi är helt enkelt inte tillräckligt bra för att vara kvar i allsvenskan, säger Oscar Fröberg.

Frågan är vad som händer nu.

– Ingen aning. Jag måste landa i det här nu. Klubben måste landa. Det finns många som har ett Almtunahjärta som gör att den här klubben reser sig, säger Per Svensson.

– Just nu känns det som att jag vill gå och lägga mig i sängen och dö, säger Oscar Fröberg.